Perlu pinjaman koperasi peribadi kerajaan dengan kredit yang buruk?

Menerima penarafan kredit yang lemah dan menjadi tanda hitam sebagai risiko kredit yang lemah boleh menjadi perkara yang serius, terutamanya jika anda ingin mengeluarkan gadai janji atau pinjaman peribadi pada masa akan datang.

Mempunyai penarafan kredit yang buruk membuat anda kelihatan seperti risiko tinggi untuk institusi pinjaman, yang akan menyederhanakan risiko itu dengan mengenakan kadar faedah yang lebih tinggi atau menolak permohonan anda untuk pinjaman sama sekali.

Pinjaman kredit yang buruk direka untuk orang-orang yang mengalami masalah kredit dan sejarah kredit buruk. Mereka juga disediakan untuk pembeli rumah pertama dan yang bekerja sendiri, yang peminjam kadang-kadang menganggap sebagai peminjam risiko yang lebih tinggi.

Pinjaman Koperasi MalaysiaBroker gadai janji boleh membantu orang-orang dengan sejarah kredit buruk mencari beberapa pinjaman peribadi dan pinjaman kereta terbaik di pasaran. Sekiranya anda mempunyai fail kredit terjejas atau sejarah kredit yang lemah, broker yang berkelayakan mungkin dapat memberikan bantuan.

Pemberi pinjaman koperasi yang pakar dalam kewangan untuk orang yang mempunyai sejarah kredit buruk kadang kala mempunyai reputasi buruk, kerana peminjam biasanya perlu membayar kadar faedah yang lebih tinggi. Bagaimanapun, ini mencerminkan peningkatan risiko pemberi pinjaman yang diminta. Jika anda merasa lebih selesa, anda boleh memohon pinjaman di bank utama, tetapi perlu diingat bahawa mereka biasanya mempunyai kriteria ketat daripada pemberi pinjaman lain, yang mungkin mengakibatkan permohonan anda ditolak. Aplikasi pinjaman yang ditolak boleh melakukan kerosakan selanjutnya terhadap skor kredit anda, yang boleh menjejaskan permohonan pinjaman masa depan anda.

Tidak kira di mana anda memohon, adalah penting untuk tidak mendaftar untuk pinjaman yang anda ragu-ragu yang anda akan dapat membayar balik. Hilang atau menunaikan bayaran balik pinjaman anda boleh menyebabkan masalah kewangan dan merosakkan skor kredit anda.

Berikut adalah lima petua yang harus diingat ketika mengambil pinjaman anda untuk mengelakkan merugikan rating kredit anda:

 • Dapatkan idea tentang berapa banyak anda boleh meminjam dengan selamat dengan menggunakan kalkulator pinjaman peribadi.
 • Sebaik sahaja anda tahu berapa bayaran yang besar, masukkannya ke dalam anggaran mingguan anda untuk memastikan anda mampu membayar balik.
 • Sekiranya ada keraguan bahawa anda akan dapat membayar balik hutang tersebut, pertimbangkan dengan serius jika mengambil pinjaman adalah untuk kepentingan terbaik anda.
 • Pilih penyedia kredit yang anda memohon dengan bijak, kerana jika anda ditolak, ini akan merosakkan rating anda lebih jauh lagi.
 • Jimat rizab dana untuk mengalir anda melalui keadaan kecemasan, supaya anda boleh mengelak daripada menunaikan pinjaman anda.

Pilihan pinjaman peribadi kerajaan lain untuk peminjam kredit yang buruk:

 • Pinjaman peribadi yang dijamin – Menggunakan nilai kereta atau rumah anda untuk menjamin pinjaman anda dapat membantu anda memenuhi syarat untuk beberapa pinjaman peribadi apabila anda mempunyai kredit yang buruk.
 • Pinjaman peribadi penjamin – Sesetengah peminjam membenarkan peminjam dengan kredit yang buruk untuk mengambil pinjaman peribadi yang dijamin oleh ahli keluarga atau rakan. Jika anda tidak boleh membayar balik pinjaman itu, ia adalah tugas penjamin untuk menampung kosnya.
 • Pinjaman habis bulan – Untuk jumlah yang lebih kecil, beberapa peminjam kurang prihatin dengan sejarah kredit anda kerana mereka dengan kewangan semasa anda. Ingatlah bahawa pinjaman habis bulan sering kali dikenakan penalti besar jika anda tidak membayar tepat pada masanya, dan anda mungkin akan memburukkan lagi penarafan kredit anda.

Apakah pelaporan kredit yang komprehensif?
Dari Mac 2014, sistem kredit Malaysia mula melaporkan sejarah kredit dengan lebih menyeluruh. Di bawah aturan sebelumnya, tidak mungkin untuk sejarah pembayaran balik positif untuk mengimbangi sebarang sejarah negatif. Walaupun dengan pinjaman kredit buruk, kecuaian anda masih akan dilaporkan kepada biro kredit.

Ini tidak lagi berlaku kerana pelaporan kredit yang komprehensif memberikan pandangan lebih holistik mengenai pembayaran masa lalu anda. Ini mungkin memberi manfaat kepada orang-orang yang mempunyai penarafan kredit yang buruk yang mungkin telah gagal dalam pinjaman tetapi telah membuat pembayaran dengan pembayaran secara tetap, serta peminjam baru dengan sejarah kredit yang terhad.

Perlu diingat bahawa penyertaan dalam pelaporan kredit komprehensif adalah sukarela pada masa penulisan, dan tidak setiap penyedia kredit menawarkan maklumat kredit positif kepada agensi kredit.

Bagaimana untuk memperbaiki penarafan kredit yang buruk:

 • Teruskan dengan bayaran balik dan bil
 • Simpan pekerjaan tetap dan kediaman
 • Bangun simpanan anda
 • Kosongkan hutang sedia ada dan elakkan hutang baru
 • Betulkan sebarang kesilapan / ketidaktepatan pada laporan kredit anda (hubungi agensi kredit)

Jika anda ingin membandingkan ciri-ciri yang lebih spesifik pada pelbagai kadar tetap dan kadar kadar pinjaman kami, lawati halaman perbandingan pinjaman peribadi kami. –¬†https://www.pinjamankoperasi.net

Related Topic:

Pengunaan Pinjaman Peribadi

Perlu Pinjaman Koperasi Peribadi Kerajaan Dengan Kredit Yang Buruk

Pinjaman Koperasi Kerajaan

Pinjaman Koperasi Malaysia